HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss
Fritidsfiske Turområder Badestrender Badetemp. Brennmaneter Flått Brettseiling Kyststien

 

Fritidsfiske-muligheter utenfor Staverns kyst


Utenfor Stavern er det mange fiskemuligheter.  Naturen byr på store variasjoner fra speilblankt hav til Rakkeboene i vilt kok av bølger og skum. Lågen som renner ut i Larvik renner vestover, over Rakkeboene. Den bringer med seg næringssalter og skaper sterk strøm.  Dette gir fisk og de andre marine artene gode levevilkår her.

Stavern var opprinnelig "beboet av lodser og fiskere".  Her har havet vært en viktig levevei i flere tusen år.  Det finnes derfor lange tradisjoner for fangst og fiske.

Rett ut for Stavern har vi Rakkeboene. De strekker seg helt fra Rakkelandet og flere nautiske mil sydover.  Vestover går de så langt som til Tvistein fyr.  Det gir mange fiskemuligheter med flere rike fiskeplasser med varierte fiskeslag. Her er det gode fangstmuligheter for ivrige havfiskere, hele året.

Det er en storslagen opplevelse å ligge å fiske i Rakkeboene. Du ser Stavernodden fyr i nord, Svenner fyr i øst og Tvistein fyr i vest. Flytebøyen, "Rakkestuten", som avgrenser Rakkeboene i sydøstlig kant har fått navnet, fordi dette var en lyd og lysbøye før. Når bølgene slo oppunder bøyen, ble luft presset opp og gjennom et horn. Da "rautet" bøyen som en stut og advarte sjøfolk og fiskere mot de farlig Rakkeboene.

Takket være Lågen er det både laks og sjøørret her. Pilk etter torsk eller dorg makrell og pir. Sett et garn eller en ruse og se hva som dukker opp av havets delikatesser. Ei krabbeteine gir garantert et godt resultat, men pass endelig på at hummeren blir kastet ut igjen hvis det er fredningstid. Hummeren må vi bevare, også for ettertiden. Har du ei rive, kan du skrape opp store blåskjell rundt odder og skjær. Sjekk her om skjellene er spiselige: http://matportalen.no/Emner/Giftig_blaaskjell

Mange steder rundt Stavern kan du fiske med stang fra land, men best resultat får du nok fra båt.  Har du ikke egen båt kan du leie båt av VisitStavern, se: http://www.visitstavern.no/index.cfm?tmpl=medlem&mId=93

Er du ikke kjent kan du enten få med en kjentmann eller spørre oss i VisitStavern om råd.  Rakkeboene kan være farlige, så vær forsiktig når du ferdes på havet der ute.

Sjekk været på Rakke før du drar ut: http://www.yr.no/sted/Norge/Vestfold/Larvik/Rakke/

Du kan også ta en titt på dette webkameraet og se hvordan forholdene er i Stavern akkurat nå: http://www.op.no/kamera/kamera_stavern_havn/

Skitt fiske!
 

 
 HVA SKJER
 
 
juli 2024
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222