HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 


På sporet av Tordenskiold

Adresse

3290 Stavern

E-post
yngve@visitstavern.no

Nettsted
Telefon
911 23 222

Mobil


Faks

Firmabeskrivelse
Vi besøker Tordenskioldstatuen på Mølleberget, og ser over mot sjøheltens base på Stavern Fort på Citadelløya. Så tar vi båten over mot øya. På veien passerer vi Tordenskioldboen, hvor Wessel gikk på grunn og ble stående med skuta i to døgn før han kom løs igjen. Vi gjør strandhugg på Torkildsøya. Her står en bauta over Tordenskiold og her er kirkegården som ble brukt under Den Store Nordiske Krig. Så tar vi båten over til Stavern Fort på Citadelløya. Her ser vi på alle gjenstandsfunnene i Citadellets Samlinger. De fleste gjenstandene her er fra tiden da Tordenskiold var her. Vi besøker også kvistværelse i Kommandantboligen, der Tordenskiold bodde når han var i land her. Til slutt ser vi på brønnen der en av tjenestejentene på Citadellet druknet seg i sorgen over å bli forlatt av Tordenskiold. Hun spøker fortsatt her ute i måneklare netter, og kalles på folkemunnet, "den grå dame".

Turen tar et par timers tid.

Pris kr. 350,- per person, minimum kr. 2.500,-

Prisene er eks. 12% mva.

tilbakeHVA SKJER
 
 
juni 2024
ma  ti on to fr
juli »»   

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222