HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Om Staverngul farge

Kunstmaleren Asbjørn Aamodt, som flyttet til Stavern i 1930 årene, blir ofte utpekt som opphavsmann til fargen. Han brukte mye okergul farge i sine naturbilder. Stavernsnavnet ble da knyttet til den gamle naturfargen oker. Dette ble fanget opp av malingsprodusenten Jotun, som satte fargen i produksjon og ga den navnet, "Staverngul".

Forbildet for Aamodt var de mange okerfargede barakkene omkring Pumpeparken og de store trebygningene innenfor vollene på Fredriksvern Verft.  Det kan synes som om både Sjaluppskuret, Galeiskurene og Skjærbåtskurene er malt gule på gamle malerier, men mest sannsynlig var de umalt.  Umalt treverk gulner av lyset over tid, og det er dette vi antagelig ser på gamle malerier.  De var opprinnelig ikke malt i okerfarge, men treverket var umalt og gulnet. Øvrige trebygninger inne på verftet synes å være malt med en rødbrun farge blandet med tran. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
juni 2024
ma  ti on to fr
juli »»   

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222