HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Påskeutstillingen i Stavern 2019

Stor kunstutstilling arrangeres i påsken i Stavern. 60 kunstnere stiller ut i 20 gallerier og utstillingssteder i Stavern by, på Sjøparken Agnes og på Fredriksvern Verft. Påskeutstillingen følger opp Staverns lange tradisjon som kunstnernes by. Kystbyen har lenge vært et populært tilholdssted for kunstnere innen mange sjangere.

I mer enn 100 år har billedkunstnere gjennom foreningen Norske Billedkunstnere (NBK) hatt tilhold på Citadelløya, der det etter hvert ble etablert et friluftsakademi for bildende kunstnere. Ideen til dette ble lansert av Kristoffer Sinding-Larsen og Christian Krohg i 1909. Odd Nerdrum er blant de mange billedkunstnerne som har tilbragt inspirerende sommeruker der ute. Herman Wildenvey, Jonas Lie og Ørnulf Bast er også kunstnernavn forbundet med Stavern.

Staverns tradisjon med kunstutstilling i påsken ble innledet i 1988, med utstilling av kunst på Hotel Wassilioff. Utstillingen ble en årlig tradisjon, og vokste for hvert år i popularitet og størrelse, med stadig flere gjesteutstillere.

Årets utstillere spenner vidt og vi gleder oss til å presentere kunstnere fra både nær og fjern. Påskeutstillingen i Stavern består også i år av svært ulike kunstuttrykk, som maleri, grafikk, fotokunst, keramikk, glasskunst, tekstil m.m.

Barna slipper seg også løs under årets påskeutstilling, både i Stavern sentrum og på Fredriksvern Verft. Barnehagene i distriktet pynter opp sin påskekunst i trærne rundt om i byen. De lager en eventyrlig og fargerik stemning med sine kreative kunstverk. I fjor bidro ca 1800 barn fra barnehager og SFO.

 

Påskeutstillingen arrangeres:

Lørdag 13. april

Palmesøndag 14. april

Skjærtorsdag 18. april

Langfredag 19. april

Påskeaften 20. april

Søndag 21. april 

Mandag 22. april 


Åpningstider: Kl. 12.00 – 17.00

 

  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
januar 2021
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222