HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Jonas Lies brev

De fleste er klar over at det er Herman Wildenveys hus man har på høyre side når man nærmer seg Stavern sentrum - huset med blå taksten og hagenbenker med hjul og vers. Like etter, på venstre side, passerer man Elisenfryd – Jonas Lies hus.

En av de fire store i norsk litteratur bygde altså huset og bodde her med hustruen Thomasine i flere år.  Som ung ble Jonas Lie sendt til Fredrikvern Verft for å utdanne seg til sjøoffiser, og det også herfra rammen rundt ”Kommandørens døtre” er hentet. Svært mange synes hans litteratur ikke har fått den plassen den fortjener i norsk litteratur. I disse dager er hans brev utgitt i bokform, en brevsamling som forfatteren skrev i et tidsrom på 57 år – og som er delt inn i tre bind.

Les en omtale her: 
 

www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090424/OBOKER/271260718/-1/BOKER


 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
september 2020
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222