HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 


Fredriksvern Saluttbatteri

Adresse
Fredriksvern Verft
3290 Stavern

E-post
daghoibo@frisurf.no

Nettsted
Telefon
90 18 90 19

Mobil


Faks

Firmabeskrivelse
INFORMASJON OM SALUTTERING PÅ FREDRIKSVERN VERFT

Fredriksvern Saluttbatteri ble opprettet i 2007 og salutterte fra Fredriksvern verft første gang 17. mai i det året. Da hadde det gått 154 år siden forrige gang verftet var offisiell saluttstasjon. Batteriet, som er en enhet i HV-01, er bemannet med frivillig personell. Personellet innrulleres i Heimevernet og godtgjøres etter vanlige satser iht. grad.

Fredriksvern Verft er én av 16 saluttpliktige festninger i Norge og er ett av Norges 14 Nasjonale Festningsverk. Fredriksvern Saluttbatteri er svært godt fornøyd med at vi er organisert i HV og at Stavern er satt på kartet som en festningsby med saluttplikt. Dette er med på å markere Stavern generelt og Fredriksvern verft spesielt som ivaretakere av vår felles kulturarv.

Det salutteres med 21 skudd på nasjonale høytidsdager, men det skal også salutteres ved spesielle besøk eller anledninger etter nærmere ordre. Våre nasjonale høytidsdager er:

21. februar H M Kong Harald Vs fødselsdag
8. mai Frigjøringsdagen / nasjonal veterandag
17. mai Grunnlovsdagen 1814
7. juni Unionsoppløsningen 1905
4. juli H M Dronning Sonjas fødselsdag
20. juli H K H Kronprins Haakons fødselsdag
19. august H K H Kronprinsesse Mette-Marits fødselsdag

Salutten går alle ganger kl. 12:00, bortsett fra søndager. Da er tidspunktet kl. 13:00. Alminnelig salutt gis med 5 sekunders opphold mellom skuddene og det salutteres med to 7,5 cm. feltkanoner modell 1901.tilbakeHVA SKJER
 
 
august 2018
ma  ti on to fr

 
 

LINKER
visitbrunlanes.net
www.svenner.info
www.geanor.no
www.ibrunlanes.no
www.larvikibilder.no

Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2018. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222