HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 
Atelier Turid Bogstad

Adresse
Sjøparken Agnes
3290 Stavern

E-post
turid@turidbogstad.com

Nettsted
www.turidbogstad.com
Telefon
930 43 560

Mobil


Faks

Firmabeskrivelse
* Galleriet har åpent under Høstutstillingen og Påskeutstillingen i Stavern
* Sommeråpent: Når flagget henger ute, er du alltid velkommen innom for en prat
* Vaffelsøndag: høst og vår arrangeres åpent verksted med mini-workshop for barn
(følg med i lokalavisen og på nettet)
* SOMMER OG HØSTKURS i Collage /Billedsøm og Kreative bøker i tekstil og papir

Tidligere Sonskunstner, Turid Bogstad, lager "Soft-malerierier©" og grafiske arbeider i dyptrykk, høytrykk og silketrykk. Hennes bilder har vekt på livsfortelling i motivene. Tekstilcollagen bygges opp fra hvite flater, som males eller trykkes av kunstneren selv.

Turid Bogstad er et nytt tilskudd til kunstnermiljøet i Stavern, og flyttet inn på Sjøparken i 2014. Her lager hun bilder og holder kurs i sjarmerende lokaler som tilhørte den gamle fyrstikkfabrikken.

Galleridelen viser store SOFT- malerier©, tekstilskisser og grafiske trykk. Bildene er ofte rike på tekstur i de fortellende flatene, som kvinnene fra serien ´Summer of Life´. Silke, fiber, tråd og håndlaget papir legges lagvis på lerretet som en collage. Ferdig bearbeidet spennes dette opp på en blindramme.

Hun benytter gjerne silketrykk, blokktrykk og foto i disse arbeidene, og eksperimenterer også på plate med kull og olje i flaten.

Hennes fiberbaserte trykk er lag på lag med spennende tekstur, foto og farge fremstillt på grafikkpapir ved en sublimeringsteknikk. I den senere tid har hun også utforsket pleksiglass som del av mer skulpturelt arbeid innen grafikk.

Turid Bogstad har sin bakgrunn fra USA, og har de siste årene jobbet full tid som kunstner.

I 2014 ble hun tilbudt EU´s ett-årige studium, Interdisiplinary Printmaking, ved Academy of Fine Art, Wroclaw, Polen, med innlagt workshop hos Modhir Ahmed ved Falun Grafiske Verkstad. Hun har også studert med andre grafikere i England og USA de seneste årene.

Turid Bogstad har hatt separatustillinger ved forskjellige gallerier, deltatt på gruppeutstillinger i regi av kunstforeninger og vært årets sommerutstiller i Son. Også Lions har hatt gleden av å vise hennes arbeider flere steder, og hun vil være representert på juleutstillingen i Tønsberg 2015.

I mai/juni 2016 åpner Turid Bogstad sin hittil største separatutstiling i Moss Kunstgalleri, (MKF).

Hun har hatt også holdt separatutstilling og deltatt på gruppeutstillinger i USA og Polen de senere år.

Kunstneren tar private oppdrag / gjør utsmykninger.


tilbakeHVA SKJER
 
 
januar 2021
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222